Mal rotllo entre ERC i el PSC

Lucena creu “una barbaritat” que Junqueras digui que els socialistes “avalen l’ús de la força”

Junqueras, a la Cambra de Comerç
Junqueras, a la Cambra de Comerç

La dimissió de l’eurodiputada del PSC, Maria Navarro, -després de denunciar a la UE “les amenaces militars” d’Espanya en una carta conjunta amb d’altres eurodiputats catalans- ha provocat una picabaralla dialèctica entre els socialistes catalans i ERC.

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha considerat aquest dijous que l’actitud del PSOE després que es fes pública la carta signada per Badia demostra que els socialistes “avalen l’ús de la força com a instrument de política interna”.

Junqueras ha criticat Pere Navarro per no defensar l’eurodiputada i ha recordat -en una conferència a la Cambra de Comerç- que l’any 1931 el PSOE va contribuir a aprovar una Constitució en què es comprometia explícitament a no tornar a utilitzar la força en els afers interns. El president d’ERC ha citat l’article 6 de la Constitució del 1931 que deia que l’Estat renuncia a l’ús de la guerra com a instrument de política nacional i, en canvi, el 2012, és partidari “de fer-ho”, despreś de considerar un error la carta siganda per Badia.

Aquestes declaracions no han agradat gens al PSC. El número dos de les llistes per Barcelona, Maurici Lucena, ha afirmat que les paraules de Junqueras -les quals ha qualificat de “molt gruixudes”- són “una barbaritat”. També ha insistit en que el PSOE no és partidari de l’ús de la força.

Comentari:

No crec que el PSC, avali l’ús de les armes en contra Catalunya no intervinguen i no ajudant a la eurodiputada, però, aixó no significa que no-estiguin fent les coses malament i que no s’estiguin equivocant amb moltes de les decisions que prenen.I tot això quedarà reflectit als escons del 25-N.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s