Ruiz-Gallardón: “La separació de Catalunya acabaria amb la nació espanyola”

El ministre de Justícia avisa en una entrevista a l’ABC que el govern espanyol impugnaria un referèndum sobre la independència de Catalunya

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, considera que ha arribat l'hora d'aplicar una reforma profunda del Codi Penal.

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, defensa que Espanya “no s’entén a si mateixa sense Catalunya” i assegura que una hipotètica Catalunya independent “acabaria amb la nació espanyola”.

Ruiz-Gallardón ho ha dit en una entrevista que publica aquest diumenge el diari ABC, on també avisa el president de la Generalitat, Artur Mas, que l’executiu espanyol impugnaria el referèndum si s’arriba a convocar i que també el Tribunal Constitucional el suspendria perquè Catalunya no té competències per celebrar-lo.

“La proposta sobiranista ha sorprès molt a Catalunya. No estava introduïda al programa de Convergència. I li diré més: no ha estat un guió escrit per Mas…S’ha apuntat a un discurs que ell no ha escrit”, ha assegurat el ministre.

També s’ha referit al paper dels socialistes en aquest debat i ha augurat que el PSOE “entraria en una crisi molt greu si no definís amb rotunditat quin és el seu discurs a Catalunya”.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s