6.000 feixistes fan el ridícul contra l’independència

Unes 6.000 persones, segons la guàrdia urbana, es van reunir des de tota l’Espanya cavernària i els seus acòlits locals a la Plaça de Catalunya de Barcelona per manifestar-se contra la independència de Catalunya sota el lema “tenim un sol cor i no volem que ens el parteixin en dos”. El passat 11 de setembre, dia nacional de Catalunya, dos milions de ciutadans -1.500.000 segons la guàrdia urbana- s’havien manifestat recolzant la independència de Catalunya.

Centenars de persones s’han aplegat a migdia a la plaça de Catalunya de Barcelona, en la concentració convocada per la plataforma ‘D’Espanya i catalans’ contra la independència i per la unitat d’Espanya. Entre els assistents, la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que hi ha anat acompanyada d’una repesentació del PP. També hi era el president de Ciutadans, Albert Rivera, i altres membres del seu partit, que ha donat suport a la convocatòria juntament amb la Falange espanyola i Plataforma per Catalunya.

L’organització parla de deu mil assistents, xifra que la guàrdia urbana rebaixa a sis mil. La concentració ha transcorregut sense incidents, tal com demanaven els organitzadors, que també van demanar que els ultres no convertissin la concentració en una exhibició de símbols feixistes, com acostuma a passar el 12 d’octubre a Montjuïc. Hi ha predominat, doncs, un ambient familiar, si bé també s’hi han pogut veure membres de grupuscles ultres i extrema dreta

La concentració d’aquest divendres, convocada per la plataforma “Espanya i catalans” i que coincidia amb la celebració del Dia de la Hispanitat, ha sigut ‘festiva i acolorida’, segons els convocants, amb moltes banderes catalanes i espanyoles. La concentració, que ha acabat amb la lectura d’un manifest, va començar animada per conjunts musicals que van interpretar cançons espanyoles, llatinoamericanes i algunes peces modernes.

Segons un manifest llegit en català, castellà i anglès, “ningú té dret a demanar-nos que optem per la nostra condició de catalans o espanyols” i “no volem que s’imposi una realitat aliena”. La lectura va acabar amb un “visca Espanya i visca Catalunya”.

També es van veure pancartes i lemes que resaven “Catalans som tots en llibertat”, “Jo també sóc català”, “Barça + Madrid = la Roja” o “Tenim un sol cor”. Enmig de la lectura del manifest la gent va cantar “Jo sóc espanyol, espanyol, espanyol”, “Catalunya és Espanya” o “Espanya sencera i només una bandera”.

La majoria dels lemes es referien als valors de la unitat d’Espanya i contra el nacionalisme català, però a comanda dels organitzadors no hi va haver banderes preconstitucionals ni símbols d’extrema dreta.

La manifestació va acabar sense incidents, encara que va haver alguns insults per part d’independentistes propers a la plaça.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s