El PSC s’embolica amb el referèndum

El PSC no s’aclareix a l’hora de definir la seva posició respecte el procés per a poder convocar un referèndum sobre la independència. El secretari d’organització del PSC, Daniel Fernández, ha dit avui en declaracions al programa l’Oracle de Catalunya Ràdio que Catalunya podria acceptar un procés com el que ha començat Escòcia. Es dóna el cas, però, que justament ahir el PSC va votar al congrés espanyol -fent pinya amb PP, PSOE i UPyD- en contra una proposta d’Esquerra, que promovia l’adopció del procés escocès.

‘Creiem que l’única manera d’avançar és la via del diàleg i l’acord, fins i tot per fer un referèndum democràtic amb totes les garanties […] el cas d’Escòcia i Anglaterra és claríssim’, ha dit Fernández, contraposant-ho a ‘una consulta per la via legal o il·legal com Mas va insinuar’.  La paradoxa és que, ahir, el PSC va sumar el vot dels seus diputats als del PP, del PSOE i d’UPyD contra la proposta d’Esquerra de transferir a la Generalitat la competència de convocar referèndums per a poder resseguir, precisament, el model escocès.

I, també ahir, el mateix dia que es tombava la proposta perquè la Generalitat pogués organitzar referèndums, els governs Britànic i Escoces pactaven un referèndum d’una sola pregunta “si o no”.

 

PSC partit sense sentit, desfigurat, indecis, amb un caos total a les seves files, i que no es posen dacord els uns amb els altres. En definitiva, un partit sense cap mena de pes polític per a Catalunya en aquests moments.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s