Gallardón veu Espanya fora de l’euro si Catalunya s’independitza

El ministre espanyol de Justícia considera que sense el Principat, l’Estat seria inviable

El ministre espanyol de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, ha alertat aquest dilluns que en el cas d’una eventual independència de Catalunya, qui en sortiria més perjudicat seria Espanya,  ja que hauria de sortir de l’euro perquè “no podria sobreviure a la pertinença” a la moneda única sense Catalunya. El panorama per a Espanya sense Catalunya, segons Gallardón, seria el “d’un retrocés econòmic que duraria moltes generacions poder recuperar-lo”.

A més, Gallardón ha considerat, en declaracions fetes al Cercle d’Economia de Barcelona, que la independència de Catalunya “no significaria treure Catalunya d’Espanya, sinó acabar amb Espanya, perquè Espanya no s’entén a si mateixa sense Catalunya, no és una extremitat que es pot arrencar del tronc. És, històricament i sociològicament, a més de constitucionalment, part nuclear de la pròpia nació espanyola”, ha argumentat.

Esclar que diu que sense Catalunya Espanya sortiria de l’Euro, no m’estranya gens ni mica, ja que som nosaltres els que ho paguem tot!, sense nosaltres no tenen diners!.
Però per altra banda, mare meva com s’atreveixen a dir que Catalunya es part d’Espanya històricament i sociològicament, si, històricament som Espanyols des-de fa només 300 anys!, i sociològicament no ho serem pas gaire quan precisament estem demanant la independència.
Per el que fa a la constitució, es precisament una de les altres coses que demanem que es reformi.
enfí…. no podem demanar gaires coses d’aquests polítics quan no s’informen del que diuen.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s